Tots els pobles

Inici> Coneixement

Tecnologia CAD/CAM de Bloomden dental

Juliol 19, 2022

Què és la tecnologia dental cad/cam?

El terme "CAD/CAM" en tecnologia dental s'utilitza actualment com a sinònim de pròtesis produïdes per "tecnologia de fresat". Això no és del tot cert. CAD és l'acrònim de "Disseny assistit per ordinador" mentre que CAM és l'acrònim de "Fabricació assistida per ordinador". El terme "CAD/CAM" no proporciona cap informació sobre el mètode de fabricació.

Blocs de zirconia Bloomden per a tecnologia cadcam 

Tots els sistemes CAD/CAM consten de tres components:

1. Digitalitzador/Escàner

Convertir figures geomètriques en dades digitals que puguin ser processades per un ordinador

2. Programari de conjunt de dades

Programari que processa dades i genera conjunts de dades per als productes a fabricar basats en aplicacions

3. Tecnologia de producció

Transformar el conjunt de dades en tècniques de producció per al producte desitjat.

 

Conceptes de producció dental CAD/CAM

Depenent de la posició dels components del sistema CAD/CAM, hi ha tres conceptes de producció diferents disponibles en odontologia:

a) Reparació immediata al costat de la cadira

Tots els components del sistema CAD/CAM es troben a l'operació dental. Així, la fabricació de restauracions dentals es pot dur a terme a la cadira sense procediments de laboratori. Aquest instrument digital és una càmera intraoral que substitueix les impressions tradicionals en la majoria de situacions clíniques. Això estalvia temps i una altra vegada proporciona al pacient una restauració fabricada indirectament. Actualment, només el sistema CEREC ofereix aquesta possibilitat. Altres fabricants també planegen portar al mercat sistemes CAD/CAM basats en seients.

1. Escaneja el motlle amb la boca, les dades es guarden permanentment, no es requereix cap impressió, no es requereix motlle de cautxú de silicona i s'evita el malestar durant el procés de presa del motlle.

2. Ser capaç de presenciar la participació en la fabricació de models digitals i el disseny de la forma de la dent.

3. No cal fer restauracions temporals, no necessiten materials d'impressió, control total de l'oclusió, el pilar i la forma

4. És fàcil d'acceptar pels pacients, redueix el temps de consulta i estalvia temps i costos. Després d'escanejar la boca, les dents es fan servir en 2 hores.

 

b) Producció de laboratori

Aquest mètode de producció és equivalent a la seqüència de treball tradicional entre el dentista i el laboratori. El dentista envia la impressió al laboratori on es va fer el mestre per primera vegada. La resta de passos de producció CAD/CAM es realitzen íntegrament al laboratori. Amb l'ajuda d'un escàner, es generen dades tridimensionals a partir del motlle mestre. Aquestes dades són processades pel programari de disseny dental. Després del processament CAD, les dades s'envien a un equip de fresat especial, que produeix la geometria real al laboratori dental. Finalment, es pot avaluar l'ajust exacte del marc i, si cal, corregir-lo amb el model mestre. Els ceramistes decoren el marc amb tècniques de pols o premsat.

 

Com funciona l'odontologia CAD/CAM?

Abans del CAD/CAM, el procés d'obtenció de corones, implants i pròtesis dentals implicava diverses visites dentals. El vostre dentista farà motlles per a les vostres dents i els enviarà a un laboratori. Allà, un tècnic et farà les teves noves dents.

El procés CAD/CAM per fer restauracions dentals és més eficient, ja que triga només 45 minuts i fins a unes poques hores. Si el vostre dentista va a utilitzar la tecnologia CAD-CAM per crear les vostres pròtesis, podeu esperar el següent:

Preparació: durant la vostra cita, el vostre dentista haurà d'extirpar qualsevol càries i assegurar-vos que les vostres dents estiguin netes i a punt per rebre restauracions.

Escaneig: el vostre dentista utilitzarà un escàner intraoral per crear una imatge en 3D de la boca i les dents.

Disseny: el dentista o el personal utilitzaran aquestes imatges 3D i programari CAD per planificar, dibuixar i dissenyar digitalment la restauració. Això pot trigar entre uns minuts i una hora, depenent de l'experiència del dentista i de la complexitat de la restauració.

Fresat: aquí és on el disseny de somriures digital cobra vida. Ponts, dentadures, incrustacions, onlays, corones, implants o carilles es triten a partir d'una sola peça de material ceràmic en una cambra especial de mòlta.

Personalització: les teves dents noves es personalitzen perquè coincideixin amb les teves altres dents i utilitzen taques i esmalts personalitzats per a un aspecte natural.

Cocció: igual que la ceràmica, les vostres dents de ceràmica seran cotes al forn.

Ajust final: després de la cocció, el vostre dentista polirà la restauració a la perfecció i estarà llesta per col·locar-la.

Tecnologia Bloomden cadcam per a materials dentals 

Components de la tecnologia dental CAD/CAM

En l'odontologia CAD/CAM s'utilitzen diverses eines i tècniques:

1. Escàner: també conegut com a digitalitzador, un escàner escaneja una imatge de les teves dents i la converteix en un ordinador per processar-la.

2. Programari CAD: s'utilitza per processar imatges de les teves dents i planificar les teves dentadures personalitzades. El programari també pot mostrar els resultats previstos del tractament.

3. Màquina CAM: aquesta màquina converteix les vostres exploracions dentals en restauracions reals mitjançant la impressió 3D.

 

En què es diferencia el CAD/CAM de les restauracions dentals tradicionals?

Hi ha algunes diferències clau entre l'odontologia CAD/CAM i la restauració tradicional, inclòs el temps i l'esforç que requereixen els metges i els pacients.

Hem esmentat el procés CAD/CAM anteriorment; ara donem un cop d'ull a les restauracions dentals tradicionals:

El vostre dentista farà una impressió de les vostres dents.

Aquesta impressió s'envia al laboratori.

Els tècnics de laboratori instal·len impressions i fan motlles dentals.

Els dentistes utilitzen guix per fer corones, xapes i molt més.

Mentre la restauració està en curs, el pacient tindrà una restauració temporal fins que l'última dent estigui completa.

Es necessitaran almenys dues o tres cites per completar els passos anteriors. Amb l'odontologia CAD/CAM, no calen impressions dentals manuals, treballs de laboratori tediosos i múltiples cites. A més, els resultats CAD/CAM són més precisos i bonics.

 

Els beneficis de la producció assistida per ordinador.

La tecnologia CAD/CAM ha començat una nova era en odontologia. La qualitat de les pròtesis dentals s'ha millorat significativament mitjançant processos de producció estandarditzats. Això permet una gestió de la qualitat molt eficient. D'una banda, augmenta molt la productivitat i transforma el laboratori dental d'un fabricant en un modern centre de producció informatitzat. D'altra banda, l'augment de la productivitat ha donat com a resultat una capacitat competitiva per produir dentadures independentment del lloc de producció, que pot ser un factor important en els països amb salaris alts que mantenen els volums de negoci al país. La tecnologia CAD/CAM permet mecanitzar nous materials interessants amb alta precisió, com ara ceràmica d'alt rendiment i titani.

 

Bloomden us pot proporcionar tecnologia cadcam i materials dentals oportuns com ara zirconia, peek, pmma i cera. Si ho vols, posa't en contacte amb nosaltres.


Per obtenir més informació, poseu-vos en contacte amb:

Antoni Tang

Gerent General

Bloomden Bioceràmica

+86 176 5248 6857

Correu electrònic Anthony Tang