Tots els pobles

Inici> Coneixement

Bloomden PEEK: l'alternativa sense metalls en tecnologia dental

Juliol 26, 2022

Introducció de la polieteretercetona (PEEK)

PEEK PINK 98×16mm 

La polieteretercetona (PEEK) és un material de polímer de coloració de dents sintètic que s'ha utilitzat com a biomaterial en ortopèdia durant molts anys. El 1978, va ser desenvolupat per un grup de científics britànics. Més tard, el PEEK es va comercialitzar per a aplicacions industrials. A finals de la dècada de 1990, el PEEK era un important candidat termoplàstic d'alt rendiment per substituir components metàl·lics d'implants.

 

Aplicacions 

aplicació d'ull 

lCorones PEEK

El gravat amb àcid sulfúric crea una superfície alterada químicament rugosa que li permet unir-se de manera més eficaç amb els compostos de resina hidròfoba. Es va observar que la força d'unió de cisalla al ciment compost de resina era tan alta com 15.3, 7.2 3780, 60 MPa després de ser emmagatzemada en aigua a 90 C durant 23.4-9.9 s amb gravat àcid sulfúric. S'ha demostrat que el gravat amb àcid Piranha i l'ús de reactius adhesius produeixen forces d'unió a la tracció de resina composta de fins a XNUMX +/-XNUMX MPa en mostres de PEEK envellits. No hi va haver cap diferència significativa en la força d'unió a la tracció entre les corones de PEEK i els pilars de dentina mitjançant tècniques d'abrasió per aire i gravat amb àcid sulfúric. Aquests estudis mostren que el PEEK es pot utilitzar com a material de tapa sota composts de resina.

lPilar PEEK

Tenint en compte la biocompatibilitat suficient, els pilars de cicatrització d'implants es poden construir amb PEEK. La reabsorció òssia i la inflamació dels teixits tous no difereixen significativament entre els pilars PEEK i titani. A més, la microflora oral unida als pilars PEEK era comparable als pilars fets de titani, zirconi i metacrilat de polimetil. L'ajust estret del mòdul elàstic de l'os amb la superfície PEEK redueix l'efecte de protecció contra l'estrès i afavoreix la remodelació òssia. Per tant, el PEEK podria demostrar ser una alternativa viable al titani per a la construcció de pilars d'implants.

lPEEK en pròtesis removibles

Les pròtesis tradicionals removibles (PDR) amb marcs i fermalls de crom-cobalt han sorgit com una opció de tractament econòmica i previsible per a la rehabilitació de pacients amb edèntul parcial. La presentació estèticament inacceptable de les sivelles metàl·liques, l'augment del pes de la pròtesi, el potencial de gust metàl·lic i les reaccions al·lèrgiques als metalls han portat a la introducció de molts materials termoplàstics, com el niló i les resines acetals, a la pràctica clínica. Durant els últims anys, un material protèsic alternatiu (PEEK) s'ha utilitzat amb èxit en l'àmbit mèdic, especialment en ortopèdia. El material PEEK modificat amb un 20% de farciment ceràmic és un polímer d'alt rendiment amb alta biocompatibilitat, bones propietats mecàniques, resistència a altes temperatures i estabilitat química. Gràcies al seu mòdul elàstic de 4 GPa, és tan elàstic com l'os, reduint l'estrès transmès al pilar. A més, el color blanc del marc PEEK ofereix un enfocament estètic diferent de les pantalles tradicionals de marc metàl·lic. Altres avantatges d'aquest material polimèric són l'eliminació de reaccions al·lèrgiques i el gust metàl·lic, alta qualitat de poliment, baixa afinitat a la placa i bona resistència a l'abrasió.

lFilferros d'ortodòncia PEEK

El PEEK es pot utilitzar com a filferro d'ortodòncia estètica. En comparació amb altres polímers, com la polivinilsulfona (PES) i el fluorur de polivinilidè (PVDF), els cables d'ortodòncia PEEK ofereixen una major resistència ortodòncia. Es van obtenir forces d'ortodòncia similars en comparació amb filferros de titani-molibdè i níquel-titani.

lImplants PEEK

A la dècada de 1960, els implants dentals intraossis es feien principalment amb titani i aliatges de titani de metall pur. Tot i que els implants de titani estan recolzats per una gran quantitat d'evidències d'investigació experimental i clínica, encara hi ha alguns problemes en el seu ús clínic. Un és la sensibilització potencial del titani. Sen segon lloc, en comparació amb el teixit ossi humà, el mòdul elàstic del titani és massa alt, que és propens a la remodelació o la pèrdua de teixit ossi.. TEn tercer lloc, els implants metàl·lics no tenen transmissió de la llum, cosa que afecta l'aspecte.

 

   L'any 1998, l'empresa britànica Invibio va llançar implants PEEK. Amb l'arribada dels implants comercials de PEEK, la investigació relacionada ha augmentat gradualment. El PEEK i els seus materials modificats tenen bones propietats. Alguns estudiosos creuen que els implants PEEK poden evitar l'aparició d'efectes de protecció contra l'estrès i fins i tot poden substituir els implants metàl·lics en cirurgia plàstica, cirurgia de trauma i altres camps.

 

Aavantatges

1. Biocompatibilitat - S'ha demostrat la biocompatibilitat del PEEK, amb múltiples estudis que confirmen la seva no toxicitat. Fins i tot després de l'ús en milers de pacients, el PEEK segueix sent una opció ideal en comparació amb els metalls, que poden provocar reaccions al·lèrgiques fins a un 15% de la població.

 

Els components PEEK s'utilitzen en implants de columna, dispositius de fixació de trauma, reemplaçaments de maluc i genoll i altres dispositius mèdics. En qualsevol cas, no hi ha dubte sobre la seguretat del PEEK al cos.

 

2. Propietats mecàniques - El PEEK té una excel·lent relació resistència-pes, que és especialment important per als implants i dispositius dentals. En comparació amb el metall, el PEEK és més lleuger i còmode per al pacient. Aquesta comoditat addicional tampoc no compromet la durabilitat, ja que el PEEK pot suportar les forces abrasives i de compressió sense perdre la seva integritat. Aquest polímer és impermeable a la corrosió i absorbeix la humitat a un ritme mínim, de manera que pot durar anys sense degradació del rendiment.

 

3. Capacitat de mecanitzat-Els dentistes confien més que mai en el disseny assistit per ordinador (CAD) i el mecanitzat (CAM) i PEEK és perfecte per a això. Una característica essencial dels equips dentals moderns és la coincidència exacta amb l'anatomia del pacient, i el CAD/CAM és necessari per crear-lo. Això garanteix que el dispositiu descansarà còmodament, funcionarà de manera òptima i s'utilitzarà el màxim de temps possible.

 

Si el PEEK es mecanitza segons les especificacions del fabricant, conservarà les seves propietats després del fresat. Aquesta estabilitat afegida permet una major flexibilitat durant la fase de disseny i facilita als dentistes equipar els seus pacients amb equips personalitzats.

 

ULLADA'La fàcil compatibilitat amb els mètodes CAD/CAM també significa que es pot processar de manera ràpida i coherent. En resum, els dispositius PEEK es poden produir de manera fiable i ràpida.

 

4. Flexibilitat: aquest polímer d'alt rendiment és durador però no rígid. Quan no s'omple, proporciona un mòdul similar a l'os cortical, fent que el PEEK sigui un material dental fort i flexible. Amb la seva flexibilitat addicional, el PEEK se sent natural a la boca i es manté elàstic fins i tot després d'anys de mossegar i mastegar. Els dispositius dentals han de mantenir la seva forma mentre estan sotmesos a una pressió constant, i el PEEK és un dels millors polímers per a això.

 

5. Radiotransparente: el mòdul ossi i la radiotransparència del PEEK són dues propietats que inicialment van cridar l'atenció dels investigadors mèdics al PEEK, i segueix sent una de les propietats destacades del polímer. En els últims anys, la investigació sobre implants dentals PEEK ha demostrat que el material té un potencial considerable en aquest camp.

 

La radiolucidència del PEEK és una propietat valuosa quan el material s'utilitza en qualsevol procediment d'implantació. Un cop implantat, el polímer no interferirà visualment amb les exploracions de raigs X, TC o ressonància magnètica. Com que els raigs X són essencials per al diagnòstic dental, PEEK'L'opacitat de la imatge garantirà que els dentistes puguin fer la seva feina de controlar la salut del pacient. On PEEK'Si la radiolucidència superior es pot veure com un obstacle, el polímer es pot millorar amb additius com el sulfat de bari per crear un millor contrast.

 

6. Estètica: de la mateixa manera que el PEEK es pot fabricar fàcilment en formes personalitzades, es pot combinar el color amb precisió al pacient. En canvi, els metalls sovint són impossibles d'amagar a la boca, cosa que preocupa als pacients.

 

El PEEK és un material dental que s'integra fàcilment a la boca perquè el seu color es pot modificar durant el processament. Fins i tot les pròtesis dentals completes es poden fer de manera natural, garantint que els pacients puguin parlar, somriure i menjar amb confiança.

 

7. Sabor neutre - Un altre problema amb els instruments metàl·lics és que imparteixen un gust metàl·lic a molts pacients. No és un problema de salut, però és una frustració constant per als pacients que no volen que se'ls recordi que tenen dentadures o marcs.

 

Conclusió

Per tant, no dubteu a consultar el material PEEK del proveïdor de material dental Bloomden. 


Per obtenir més informació, poseu-vos en contacte amb:

Antoni Tang

Gerent General

Bloomden Bioceràmica

+86 176 5248 6857

Correu electrònic Anthony Tang